Lijst: de beste, nutteloze apps

door Dirk Vis

In het artikel "De geest-in-de-smarfoon" verlangt Dirk Vis naar een apps waarmee hij "behalve het juiste vertrekspoor ook een geest kan oproepen". Hij noemt een paar mooie voorbeelden, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Daarom vandaag in De Internet Gids een lijstje links met de beste, nutteloze apps en waar je ze kunt downloaden.


System of Space and Time
(iOS)
door Scott Sona Snibbe
Een zenachtig beeld met simpel geluid vormt de geest-in-de-smartfoon. Het zit verstopt in de app van McSweeneys.


Standing
(iOS)
door Hubbub
Speels activisme op de iPhone. Lees er alles over in bovengenoemd essay in De Gids. Hubbub maakte ook Cuppings, een nuttige, uptodate lijst met de allerbeste koffietenten waar je ook ter wereld bent.


Gravilux
(iOS, Android, Windows)
door Scott Sona Snibbe
Genereert een prachtig, interactief beeld. Van dezelfde maker als de eerst uit de lijst en deze Snibbe maakte nog meer apps, maar dit zijn wel de mooisten.


FragMental Storm
(iOS)
door exonemo
Maakt een grote troep van alle data die je telefoon kan vinden. Exonemo maakte ook Joiner, maar die app heeft nog wel enig nut.


Vanitas
(iOS, Android)
door Tale of Tales
Een digitaal memento mori. Dezelfde makers, maakten ook het vrijwele even nutteloze en lugubere The Graveyard.


Clouds
(iOS)
door Rafael Roozendaal
Hier heb je werkelijk helemaal niets aan. Bekijk van dezelfde maker ook Finger Battle. De iPhone lijkt ontworpen speciaal voor dit even eenvoudige als populaire spel voor twee personen.