De toekomst ligt in zee

Luister naar een fragment van De toekomst ligt in zee, een geluidswerk van Stijn Verhoeff, Malu Peeters en Sjoerd Leijten. Het werk wordt van 15 oktober t/m 20 november geëxposeerd in Galerie van Gelder in Amsterdam. Als voorproef zijn de eerste tien minuten te beluisteren.

Op uitnodiging van curator Vincent van Velsen maakte kunstenaar en schrijver Stijn Verhoeff de tentoonstelling De toekomst ligt in zee. Uitgangspunt is een boek in wording waar Stijn Verhoeff op dit moment aan werkt. Geluidskunstenaars Sjoerd Leijten en Malu Peeters maakten in samenwerking met Verhoeff een geluidswereld waarin verschillende stemacteurs passages uit het boek vertalen. Het resultaat is een één uur durend geluidswerk, soms dromerig en verbeeldingsvol, soms rauw en kritisch. Minimale klanken vullen de galerie, opzwepende beats brengen de teksten naar een nieuw plan. Als schilderijen in de tijd komen de teksten aan de toehoorder voorbij. Als ware het een film reist de luisteraar door een imaginair landschap.


Met de stemmen van Roberta Petzoldt, Maarten Pieterson, Caroline Ruijgrok, Yvo Sprey en Stijn Verhoeff.


Het stuk is van dinsdag t/m zaterdag en iedere eerste zondag van de maand om 16.00 uur en op afspraak met de galerie te horen.De tentoonstelling is onderdeel van The Haptic; een serie van drie solo-exposities bij Galerie van Gelder, geïnitieerd door Vincent van Velsen. In deze reeks zijn ervaring, gevoel en voeling het doel en vormen interactie, contact en verhoudingen tussen mens, kunst en maatschappij het uitgangspunt.